Hej hej!

Du har kommit till Becka och Micis Nya Zeeland-blogg.

lördag, mars 14

Dykcert!

Hej igen!
Vi har inte skrivit nat pa ett tag, men har varit ganska upptagna.
Just nu befinner vi oss i Auckland, sista stoppet innan flyg till Hong Kong...spannande!
Kom till Auckland idag fran Whangarei, dar vi sysselsatt oss med en 5 dagars dykkurs.
Japp! Vi har bada lyckats ta dykcertifikat, men det var inte sa latt som man kan tro...

Vi borjade dykveckan med teori pa mandagen, tisdagen var vi i en pool hela dagen och tranade pa olika situationer och skills. Det var lite laskigt att ge sig under ytan och andas dar, men man vande sig snabbt och aven om manga skills var lite obehagliga sa var det hela valdigt kul.

Dag 3, teori igen och da hade vi aven vart slutprov pa ca 50 fragor som man var tvungen att fa 75% pa. Inga problem for oss som ni kanske forstar;)

Dag 4 var det dags pa riktigt! Dyka i havet vid Poor Knights Islands. Vid forsta dyket var vi nere pa 11 m, jag hade enorma problem att utjamna trycket i oronen vid nedstigningen och dessutom hade bade becka och jag for lite vikter sa efter ett tag flot vi till ytan och kunde inte ta oss ned igen. Inte sa speciellt roligt forsta dyk! Andra dyket var mycket battre och sista och 5:te dan var ocksa battre. Beror val antagligen pa att vi vande oss mer och larde oss att ha en ratt sa neutral buoyancy...

Hursomhelst sa lyckades vi med alla skills och blev darmed certificerade open water divers som far dyka till ett djup pa maximalt 18 m. Cool va! Allt ar dock inte frid och frojd, da jag fortafarande har ett lock i orat fran vart forsta dyk pa 5:te dan. Verkar inte kunna fa bort det hur jag an gor...(nagra tips?)

Som ni vet narmar sig var hemkomst med stormsteg, dags att forbereda valkomstkorgen kanske och planera 3 ratters middan.. Nejda, vi ser fram emot att komma hem och fa se er alla igen. Racker med era leende ansikten for att vi ska vara nojda (och kanske nagon svensk delikatess:P)

See ya very soon

3 kommentarer:

  1. Coolt med dykarcert. Jag är mycket stolt över min systerdotter. Ni har varit med om så mycket och gett er på så spännande grejer. Ska verkligen bli kul att få träffa dej Beckis när du kommer hem igen. Vilket är snart.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Fel flytkraft är grymt tråkigt, som att ha ett litet hål i fallskärmen, fast tvärt om. Det är ju faktiskt ganska sällan man ligger i vattnet och bara hoppades att man hade fler tyngder på sig.

    Mitt enda tips för locket i örat är att ha huvudet snett och hoppa upp och ner. Kan inte rekommendera att damsuga örat, är asläskigt.

    SvaraRadera
  3. Grattis till ert certificat! Bra och väldigt användbart i Stångåns vatten. Inte minst under skrotletardagen. Vi ses snart./Pa

    SvaraRadera

Skicka ett e-mail

Om ni vill skicka ett e-mail till oss så är

Rebeckas adress: och Micis adress: Vi blir jätteglada om vi får brev.